VCA Basis cursus & examen

De cursus VCA Basis is in het leven geroepen voor de veiligheid van werknemers. De afkorting VCA staat voor de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Om risico’s te verkleinen, verplichten veel aannemers het VCA Basis Certificaat. Bij EDUQ Opleidingen ga je, mits je het VCA Basis examen aan het einde van de dag met een voldoende afrondt, binnen één werkdag met je Certificaat VCA Basis op zak naar huis. De bijbehorende VCA-pas krijg je binnen een paar dagen thuis gestuurd.

Aantal dagen : 1
Tarief : € 150,- exclusief btw, inclusief lesmateriaal, VCA Basis examen, VCA-pas, lunch, koffie en thee.
Locatie : Deze cursus wordt gegeven op onze trainingslocatie in Haarlem, nabij Amsterdam/Halfweg. De locatie is zeer goed bereikbaar en je kunt er gratis parkeren. Heb je meer vragen over de inhoud of het volgen van deze cursus? Neem dan contact op via ons offerteformulier of schrijf je direct in.

Cursusdata + locatie
Klantgegevens
Cursist(en) gegevens
Betalen & versturen

Waarom de Cursus VCA Basis volgen?

Door het volgen van de VCA Basis Cursus weet je zeker dat je op de hoogte bent van relevante wet- en regelgeving. Je kunt onveilige situaties herkennen en weet welke handelingen je moet uitvoeren ter voorkoming van ongevallen. Erg nuttig als je op regelmatige basis risicovolle handelingen uitvoert. Daarnaast stellen veel aannemers het VCA Basis Certificaat verplicht om aan de slag te gaan. In sommige gevallen mag je zonder certificaat zelfs het (bouw)terrein niet op.

Wat leer je tijdens de cursus VCA Basis?

Tijdens de VCA Basis cursus leer je veilig werken met elektriciteit, gevaarlijke stoffen en machines. Er wordt aandacht besteed aan werken op hoogte of in afgesloten ruimtes en hoe te handelen in geval van brand. Daarnaast leer je hoe je jezelf en anderen kan beschermen en hoe je moet optreden bij ongevallen.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

Wet- en regelgeving
Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en plan van aanpak
Gevaarlijke stoffen
Brand en explosie
Bedrijfsnoodplan
VCA Certificering
Werkplekinspecties
VGM bijeenkomsten organiseren
Gereedschappen en machines
PBM (Persoonlijke beschermingsmiddelen)

Heb je meer vragen over de inhoud of het volgen van deze cursus? Neem dan contact op via info@tredstone.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Locatie

Deze cursus wordt gegeven op onze trainingslocatie in Haarlem, nabij Amsterdam/Halfweg. De locatie is zeer goed bereikbaar en er is gratis parkeergelegenheid.

Hoe ziet een cursusdag VCA Basis eruit?

In één dag volg je de VCA Basis cursus en leg je aansluitend het VCA Basis examen af. We starten om 8:00 uur in de ochtend met het theoriegedeelte en natuurlijk koffie en/of thee. Na de door ons verzorgde lunch gaan we aan de slag met de praktijk en oefenen we voor het examen. Dit officiële VCA Basis examen wordt om 16:00 uur in de middag via de computer afgenomen en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Heb je genoeg antwoorden goed voor minimaal 65% van de totaal aantal te behalen punten? Dan ga je naar huis met je VCA Basis Certificaat op zak en krijg je binnen een paar dagen je VCA-pas thuisgestuurd. Je certificering is 10 jaar geldig.

Vind je lezen moeilijk? Het is ook mogelijk om luisterexamen te doen. Dat is mogelijk in het Nederlands, Engels, Pools, Turks of Portugees. Wil je schriftelijk examen doen in een andere taal? Ook dat is mogelijk; het examen VCA Basis kan in de meeste Europese talen afgelegd worden. De volgende talen zijn standaard beschikbaar: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch en Russisch. Daarnaast is examen doen in de volgende Europese talen op aanvraag mogelijk: Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch en Zweeds. Let op! Examen doen in één van deze talen moet minimaal 24 uur voorafgaand aan het examen worden aangevraagd. Neem, als je voorkeur hier naar uitgaat, contact met ons op via: 020-24 41 500 of mail naar info@tredstone.nl

Volg je liever de gehele cursus in een andere taal? Wij bieden ook VCA cursussen aan in andere talen aan. Cursussen zijn beschikbaar in het het Pools, Roemeens, Bulgaars, Engels, Turks en Arabisch.

Wat is inbegrepen bij deze VCA Basis Cursus?

De cursus VCA Basis is inclusief lesmateriaal, VCA Basis examen, VCA Basis Certificaat en VCA-pas. Uiteraard is ook lunch, koffie/thee en water op de dag zelf inbegrepen.

Niet gehaald?

Lukt het je toch niet om het VCA Basis examen na één cursusdag met voldoende resultaat af te ronden? In dat geval kun je zelf een herexamen inplannen. Je betaalt dan alleen de kosten van het VCA Basis examen (€ 95,- exclusief btw).

Wij bieden de VCA Basis Cursus ook Incompany aan. Dit betekent dat we de cursus bij jouw bedrijf op locatie organiseren. Je leert dan op je eigen werkplek alles over veilig werken, het inschatten van risico’s, relevante wet- en regelgeving en verantwoord werken met bijvoorbeeld machines of onder specifieke omstandigheden.

In de praktijk is de invulling van bovenstaande onderdelen voor iedere werkplek weer anders. Het heeft dus duidelijke meerwaarde dat bij het organiseren van een Incompany training de lesstof direct kan worden toegepast in de specifieke werksituatie. Ook het feit dat je direct gebruik kan maken van je eigen materiaal heeft grote voordelen. Het ‘thuis’ organiseren van de training bespaart daarnaast natuurlijk reistijd en geeft de mogelijkheid de dag volledig flexibel in te plannen.

Nog eens de voordelen van een Incompany VCA Basis Cursus op een rijtje:

Het programma wordt volledig afgestemd op de bedrijfsspecifieke aspecten
Je oefent direct in de eigen werkomgeving
Je kunt gebruik maken van je eigen materiaal
Je bent volledig flexibel in het plannen van een tijdstip
Je bespaart reistijd

Vind je het toch prettiger om bij ons langs te komen? We geven de VCA Basis Cursus op onze locatie in Haarlem. Wij zijn gesitueerd vlakbij Amsterdam/Halfweg en hebben voor cursisten ruimte om gratis te parkeren. Als je met een groep collega’s langs wilt komen, maken we er een besloten cursus van die alleen voor jullie groep bedoeld is en kunnen we alsnog maatwerk bieden. Ook het verzorgen van een cursus op een door ons georganiseerde locatie in een andere stad behoort tot de mogelijkheden.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over het Incompany organiseren van de VCA Basis cursus? Mail dan naar info@tredstone.nl of vul ons offerteformulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug!

Janet

Opleidingsadviseur

+31(0)20 - 2441500

aed-hartstilstand-defibrillator-eduq-tips-opleidingen-hart

Onze tevreden klanten

DE CIJFERS

1493
Cursisten
9.6
Tevredenheid
1445
Geslaagden

X